Herfststoof KookJoos

Vinden jullie ook dat het al zo vroeg donker is buiten? Stiekem ook wel lekker, de warme truien kunnen weer aan, de herfstrecepten komen weer op tafel en een avondje voor de tv is zeker geen straf. Deze keer was het tijd voor weer een heerlijke herfststoof! Ben jij benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!

Stoofpotje rundvlees

Een stoofpot met rundvlees en uren laten pruttelen, heerlijk toch? Stoofpotjes zijn altijd goed als je het mij vraagt. Heerlijk als de stoofpot 5 uur heeft lopen pruttelen en het rundvlees lekker zacht is en uit elkaar valt. In dit recept is stiekem een beetje vals gespeeld, in dit recept zijn er ook spekreepjes toegevoegd, eet je geen varkensvlees? Laat deze dan gewoon achterwege. Durf jij het aan om je eigen stoofpotje met rundvlees te gaan maken?

Patatje stoofvlees

Stoofpotje maken

Een stoofpotje maken, echt niet moeilijk! Ik ben elke keer weer aan het puzzelen, wat zal ik er vandaag eens doordoen? Elke keer tover ik toch weer een lekkere stoof! Gisteren was het tijd voor een patatje met stoofvlees. Was ik even blij dat ik alle ingrediënten en hoeveelheden had bijgehouden zodat jij dit heerlijke KookJoos stoofpotje ook kunnen maken!

Ingrediënten

 • 1500 gr runderriblappen
 • 250 gr kastanjechampignons
 • 4 uien
 • 500 gr spekblokjes
 • 7 teentjes knoflook
 • 4 laurierbladeren
 • 5 kruidnagels
 • 2 tot 3 scheutjes worcestersaus
 • 200 ml runderbouillon
 • 200 ml bruin bier
 • 4 el bloem
 • 3 tl bruine suiker + 1 el bruine suiker
 • 60 gr roomboter
 • 150 ml cola
 • scheutje hot maggi
 • 1 (oud) bruin broodje zonder korst
 • Peper en zout naar smaak
 • 2 el olijfolie

Bereidingswijze

 1. We beginnen met snijden:
  Snij de riblappen in blokken en meng dit met het bloem en peper en zout.
  Snij de uien in ringen, champignons in plakjes en pers de teentjes knoflook uit.
 2. Bak de spekjes uit in een grote braadpan. Voeg vervolgens de champignon, ui, knoflook, 1 el olijfolie, 1/2 van het roomboter en 3 tl suiker toe en bak dit 4 minuten door.
 3. Haal het champignon mengsel uit de pan en voeg dan de overige olie en boter toe. Bak hierin de riblappen op hoog vuur bruin.
 4. Voeg vervolgens het champignonmengsel weer toe, doe dit samen met het bier, bouillon, cola. (voeg dit van ter voren samen zodat dit allemaal op temperatuur is, zo ‘schrikt’ je vlees niet) Ook voeg je nu de laurierbladeren, worcestersaus, hot maggi kruidnagel en nog 1 el suiker toe. Je kunt nu ook het broodje toevoegen zodat je saus wat meer bindt.
 5. Voeg kruiden naar smaak toe zoals bijv. tijm of oregano. Laat nu je stoof een uurtje of 4-6 sudderen op laag vuur.
 6. Je stoof is klaar! Heerlijk genieten, ik heb hem deze keer geserveerd met wat patatjes, ik hou echt van deze combi maar je kunt het natuurlijk ook serveren met aardappelpuree of rijst en groenten, net wat jij lekker vindt! Succes en eetsmakelijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s