Zalm Quiche

Een lekkere zondagse hap! Zoals jullie misschien weten is de zondag echt mijn KookJoos dag. Doordeweeks ga ik naar school/stage en werk daarnaast ook nog. De zondag is (bijna) altijd vrij en staat daarom dus ook helemaal in het teken van lekker bakken en koken. Elke week weer denken waar zal ik dit weekend weer zin aan hebben? Nou deze week is het weer gelukt hoor!

Zalm Quiche

Deze zondag stond deze heerlijke zalm quiche op het menu. Eigenlijk een heel makkelijk recept. Handig als lunch/brunch, avondeten of als hapje bij de borrel. Je kunt quiche op alle momenten van de dag eten als je het mij vraagt. Tover jij deze zalm quiche binnenkort ook op tafel?

Quiche recept met zalm maken

Zie jij het al zitten? Je eigen Quiche met zalm maken? Lees hieronder het recept en er kan bijna niks fout gaan. Je kunt dit recept ook prima van ter voren maken zodat je tijdens een drukke dag of verjaardag ook een culinair hoogstandje op tafel kan toveren!

Recept

Benodigdheden: Quiche vorm naar keuze (in dit recept gebruik in een quiche vorm van 28-30 cm)

Ingrediënten:

  • 5-6 plakken bladerdeeg
  • 200 gram gerookte zalm in plakken
  • 5 eieren
  • 200 gram crème fraîche
  • 230 gram doperwten
  • 75 gram kruidenroomkaas
  • 4 tl mosterd
  • 1 rode ui
  • Zout en peper naar smaak
  • Olie om in te vetten
  • Eventueel 50 gram geraspte kaas

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven op 180 graden en vet de ovenschaal in.

2. Snipperde de ui en verdeel de bladerdeeg over de schaal/vorm.

3. Pak een kom en voeg de eieren, mosterd, crème fraîche, kruidenkaas toe. Klop dit met een garde tot een glad mengsel. Voeg vervolgens de doperwten, kaas en rode ui toe.

4. Verdeel het mengsel over de bladerdeeg en vorm een randje van het bladerdeeg.

5. Zet de vorm 45 minuten in de oven, controleer het tussendoor even, alle ovens verschillen. Na 30 minuten heb ik aluminiumfolie er overheen gedaan zodat de bovenkant niet te donker werd en de binnenkant wel door kon garen.

6. Haal na 45 minuten de quiche uit de oven en laat hem eventjes afkoelen. Haal de quiche uit de vorm en eetsmakelijk!

Afbeeldingenreeks:

Ingrediënten

Samen kloppen

Bekleden met bladerdeeg

Overige ingrediënten toevoegen

Bekleden met zalm en het mengsel er overheen gieten

Randjes vormen

Na 45 minuten in de oven! Ping!

Eetsmakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s