Pepernoten Cheesecake

Hoe was jullie weekend? Ik stond afgelopen zondag in de keuken voor een heerlijke pepernoten cheesecake voor mijn broertje zijn 17de verjaardag. Vandaag hebben we het lekker thuis gevierd met een grote pan paella en de heerlijke pepernoten cheesecake, ben jij benieuwd hoe ik deze taart heb gemaakt?

Cheesecake maken

Cheesecake maken is totaal niet moeilijk maar neemt alleen even tijd in beslag. Deze taart moet in de oven, afkoelen in de oven en dan nog een nachtje in de koelkast. Als jij deze taart ook wilt maken houdt hier dan even rekening mee. Je kunt de taart afmaken met de smaken die jij lekker vindt. De topping van mijn cheesecake bestaat uit schuddebuikjes, amandel en heerlijke stoopwafel pepernoten.

Cheesecake recept

In dit cheesecake recept heb ik voor een speculaas bodem gekozen. Je kunt hiervoor in de plaats ook gestampte pepernoten gebruiken. Voor het maken van de bodem ben ik zo blij met mijn hakmolen, dat scheelt zo veel tijd en schoonmaakwerk, ideaal! Je kunt er ook voor kiezen om hele pepernoten in het recept toe te voegen, ik heb gekozen voor schuddebuikjes omdat dit eigenlijk mini pepernootjes zijn. Je kunt de taart ongeveer 3 dagen bewaren, wel worden je pepernoten in de taart zelf wat zacht, maar nog steeds een heerlijk cheesecake recept hoor!

Ingrediënten

 • 100 gram roomboter
 • 240 gram speculaas (of pepernoten)
 • 600 gram roomkaas (Monchou)
 • 180 gram fijne kristalsuiker
 • 4 middelgrote eieren
 • 125 gram zure room
 • Paar drupjes vanille extract
 • 1 eetlepel koek en speculaaskruiden
 • 175 gram schuddebuikjes
Eventuele topping:
 • Stroopwafelpepernoten (of andere smaak naar keuze)
 • Amandelschaafsel
 • Schuddebuikjes
 • Gesmolten karamel

Bereidingswijze

 • Verwarm de oven alvast voor op 150 graden, kies voor boven en onder warmte.
 • Maak de speculaas fijn in bijvoorbeeld een hakmolen of doe dit met de hand. Smelt het boter en haal het pannetje van het vuur. Roer de fijne kruimels door het de gesmolten boter. Bedek de (24 cm) taartvorm met bakpapier en verdeel het mengsel hier over. Maak het vlak en druk het stevig aan, zet de vorm 10 minuten in de koelkast.
 • Klop in een beslag kom de roomkaas samen met de suiker glad. Voeg vervolgens de eieren toe en mix dit tot een glad romig beslag. Nu kan je de zure room samen met een paar druppels vanille extract toevoegen. Klop het beslag luchtig op. Spatel de bloem, speculaaskruiden en schuddebuikjes er door.
 • Haal de bodem uit de koelkast en schenk het beslag in de taartvorm.
 • Bak de taart 60 minuten op 150 graden. Zet hierna de oven uit en laat de taart in de oven afkoelen in een gesloten oven.
 • Wanneer de taart redelijk is afgekoeld dek je hem af en laat je hem een nachtje in de koelkast staan.
 • Voor het serveren kun je de topping toevoegen voor het beste resultaat. Eetsmakelijk!

Heb je nog nooit een cheesecake gemaakt? Ook dit was mijn eerste keer. Ik heb eerst deze handige tips doorgelezen van Oh My Foodness, je kunt deze vinden op hun website onder ’10 tips voor de perfecte cheesecake”. Iedereen zijn cheesecake wordt weer anders, ik vond hem heerlijk! Je kunt de taart in kleine stukjes snijden, je hebt makkelijk genoeg voor 12 mensen, erg machtig! Laat jij het mij weten als je dit recept hebt geprobeerd? Tag mij op social media @KookJoos, succes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s