Romige tomatensoep met balletjes

Tomatensoep met balletjes

Vandaag had ik echt zin aan een lekkere romige tomatensoep met uiteraard zelfgemaakte gehaktballetjes! Zelf was ik nooit zo’n fan van tomatensoep maar smaken veranderen, ik vind een zelfgemaakte tomatensoep nu echt heerlijk. Helaas ben ik de laatste tijd nogal afwezig geweest op mijn foodblog. De laatste tijd stond in het teken van stage, school, werken en examens, ja ook die dingen moeten gebeuren!

tomatensoep

Tomatensoep maken

Zelf je eigen tomatensoep maken is zo veel lekkerder en gezonder dan de soepen uit pakjes. Zelf houd ik ook echt niet van met pakjes koken, zo zout, vol calorieën en de smaak is het nooit helemaal. Je eigen tomatensoep maken is ook totaal niet moeilijk en je kan je soepje in 30 minuten klaar hebben. Ik steek liever iets meer tijd in een soep zodat deze lekker kan doortrekken voor extra smaak. Deze tomatensoep is echt niet moeilijk en heerlijk romig, ga jij hem maken?

Tomatensoep met gehaktballetjes

Een heerlijke romige tomatensoep met gehaktballetjes zijn voor mij echt een must. Ik houd van gehaktballetjes in de soep! Je kan soepballetjes kant en klaar in de winkel kopen maar ook hierbij is zelf maken nog lekkerder, zo worden je gehaktballetjes extra vol van smaak. In dit recept gebruik ik Parmezaanse kaas voor in de balletjes, echt een top combi met tomaat als je het mij vraagt. Ga jij voor met of zonder gehaktballetjes in de soep? Laat het weten in de reacties!

soepballetjes

Ingrediënten tomatensoep

 • 6 grote tomaten
 • 3 tenen knoflook
 • 1 wortel
 • 2 groentebouillonblokjes
 • 1 kippenbouillonbuiltje
 • 1 ui
 • 60 gram vermicelli
 • 4 takjes tijm
 • 250 ml kookroom
 • scheut olijfolie
 • zout en peper

Ingrediënten soepballetjes

 • 300 gram (mager) rundergehakt
 • 1 ei
 • 2 – 3 el paneermeel
 • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze voor 4 tot 6 personen

Was alle groenten. Snijd de tomaten in vieren. Snijd de wortel in kleine blokjes, ris de blaadjes van de takjes tijm en pel en snipper de knoflook en ui.

Vervolgens verhit je olijfolie in een pan en fruit hierin de knoflook, ui en wortel 5 minuten langzaam aan. Na 5 minuten kan je de tomatenpuree en tijm toevoegden, roer dit 2 minuten op middelhoog vuur.

De tomaten, het water en het bouillon (builtje en blokjes) kan nu toegevoegd worden. Breng de soep aan de kook en laat het 15 minuten zachtjes koken, voor meer smaak kan je dit uiteraard langer laten doortrekken.

Terwijl de soep aan de kook is ga je de gehaktballetjes draaien, je voegt het ei, paneermeel en Parmezaanse kaas toe aan het gehakt. Kneed dit en draai hier kleine balletjes van.

Wanneer de soep lang genoeg gekookt heeft kan de staafmixer er door, pureer de soep tot een glas mengsel en breng op smaak met zout en peper. Voeg nu ook de gehaktballetjes, vermicelli en kookroom toe en laat dit 10 minuten koken. Klaar is je soep, eet smakelijk!

Ik heb wat extra vermicelli toegevoegd met een stokbroodje erbij in combinatie met paar dips. Heerlijk als avondeten, door de extra vermicelli wordt het echt een maaltijdsoep! Je kunt eventueel ook nog soepgroenten toevoegen voor de extra vulling.

tomatensoep

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s