Zomerse Aardappelpreisoep | Jouw Favoriete Soep voor het warme Seizoen! 🄣

Soep is niet alleen voor de koudere maanden; het is altijd lekker, ook met dit warme weer! Of je nu houdt van romige smaken of juist verlangt naar een lekker frisse bouillon met groenten, soep is ook in de zomer heerlijk!

Een keer iets anders, zomerse aardappelpreisoep! Deze combinaties zijn echt heerlijk, ideaal als lunch, even voor tussendoor, als avondeten of voor op de brakke zondag!

Laat je keuken zorgen varen, want dit recept is speciaal ontworpen voor alle niveaus. Dus, trek je kookschort aan en we gaan aan de slag!

Of je nu een drukke dag hebt gehad en verlangt naar een smakelijk gerecht, of als je simpelweg nieuwsgierig bent naar iets nieuws in de keuken, deze zomerse aardappelpreisoep is absoluut een schot in de roos. Laten we zonder stress en met volle enthousiasme de keuken induiken en aan deze smaakvolle reis beginnen!

Aardappelpreisoep 🄣

Geniet van de zomerse smaken met onze heerlijke Aardappelpreisoep – een ideale keuze voor warme dagen! Deze soep combineert de frisse aroma's van gestoofde prei met de hartelijke smaak van aardappelen, resulterend in een verfijnde kom vol zomerse comfort. Eenvoudig te bereiden, het recept verwelkomt zowel ervaren koks als beginners. Met een handvol ingrediĆ«nten, waaronder prei, aardappelen, en kruiden, creĆ«er je moeiteloos deze verfrissende soep. Serveer het met een vleugje peterselie en knapperig brood voor een perfecte zomerse maaltijd. Laat de keukenstress achter je en duik in een smakelijke reis boordevol smaak en genot!

Ingrediƫnten
  

  • 3 preien
  • 750 gram iets kruimige aardappelen
  • 1 el olijfolie
  • 1 laurierblad
  • 1 groentebouilonblokjes
  • 1,5 liter kraanwater
  • 15 gram platte peterselie
  • 200 ml slagroom

Instructies
 

  • Was de preien, halveer ze in de lengte en snijd in stukken. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken van 2 cm.
  • Verhit de olijfolie in een soeppan en bak de prei met het laurierblad 5 minuten op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Voeg de aardappel toe en bak nog 5 minuten.
  • Verkruimel de bouillonblokjes boven de pan en schenk het water erbij. Breng aan de kook en laat 20 minuten op laag vuur zachtjes koken.
  • Snijd ondertussen de peterselie fijn. Voeg de room toe aan de soep en pureer glad met een staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Verdeel de soep over de borden en bestrooi met de peterselie. Serveer met een stukje knapperig brood voor een complete maaltijd! Tip: voeg een beetje uitgebakken spekjes toe of gebakken uitjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept