Snelle makkelijke bami, bijna net zoals die van de chinees!

Bami van de chinees, och wat lekker! Die valt eigenlijk niet na te maken, maar dit recept komt aardig dicht in de buurt! Volg het recept, maak het met liefde, voeg je vlees of vleesvervanger toe en dek de tafel. Maak je bord mooi op en ga heerlijk genieten van je avondmaaltijd!
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gram mienestjes
  • 1 prei
  • 4 losgeklopte eieren
  • 2 tenen fijn gesneden knoflook
  • 250 gram hamblokjes
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 2 el olijfolie of zonnebloemolie
  • zout en peper naar smaak

Instructies
 

  • Vul een grote pan met water, voeg het bouillonblokje toe en breng het aan de kook. Kook de mie volgens de beschrijving op de verpakking. Spoel de mie van onder koud water, laat uitlekken en zet even apart.
  • Snijd de prei in halve ringen en was het goed.
  • Voeg de olie toe aan de wok en maak goed warm, fruit de ui aan in de pan. Vervolgens voeg je de prei en hamblokjes toe totdat de prei goed gebakken is.
  • Bak ondertussen in een andere pan de geklutste eieren tot roerei en voeg dit toe aan de wokpan. Roer nu ook de mie er door en verwarm goed door.
  • Tadaa! Je heerlijke bami is klaar. In de foto welke is bijgevoegd heb ik reepjes gesneden van een schouderkarbonade en deze gemarineerd. Het kan natuurlijk ook met kip of iets anders lekkers! Ik serveerde er ook nog wat komkommer bij voor een lekkere frisse smaak en bestrooide de bami met gebakken uitjes.
  • Oja, het lekkerste is om deze bami een dag eerder te maken, je warmt het dan de dag erna op en maakt dan je vlees erbij. Dan smaakt de bami nog lekkerder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept