
Toch even een groenteboost binnen krijgen, maar geen zin in gebakken of rauwe groente? Maak er een soepje van! Heb je allerlei restjes groente over? Voeg het samen, snij het fijn, bak het eventjes aan en voeg bouillon toe. Laat het even goed gaar koken en pureren maar! Zo krijg je op een lekkere manier veel groentes binnen. Lekker als lunch of als avondeten met een broodje erbij.
Courgettesoep met spekjes
Nog courgette liggen? Okey misschien heb je niet standaard 3 a 4 courgettes in huis liggen, maar wie weet heb jij een fanatieke moestuin! Het is in ieder geval de moeite waard om paar courgettes extra te kopen en deze heerlijke vitamine rijke soep te maken!
Ingrediënten
- 3,5 courgette 4 kan natuurlijk ook!
- 1400 ml groentebouillon van 2 bouillonblokjes
- 1 ui gesnipperd
- 4 tn knoflook fijn gesnipperd
- beetje Hot Maggi Ongeveer 10-15 druppels
- 2 el crème fraîche
- 125 gram spekjes uitgebakken
- 1 tl oregano
- 1 tl cayennepeper
- 1 tl tijm
- zout en peper
Instructies
- Was de courgette en snijd het fijn in blokjes, snipper de ui, snijdt de knoflook fijn en bak de spekjes.
- Verwarm wat olie in een ruime pan, bak hier de ui en knoflook glazig. Voeg de kruiden toe en vervolgens de courgette toe en bak 5-7 minuutjes mee.
- Voeg nu de bouillon toe en breng aan de kook, laat het voor ongeveer 20 minuutjes koken.
- Pureer de soep en voeg de spekreepjes en crème fraîche toe, eetsmakelijk!