
Geniet van een moeiteloos heerlijke avondmaaltijd die ongetwijfeld tot mijn favorieten behoord. De perfecte combinatie van bonen, krieltjes, malse kip en smaakvolle spekreepjes creëert een perfecte balans van smaken en texturen. Met de toevoeging van lekkere kruiden en een vleugje romige mayo wordt deze maaltijd pas echt onweerstaanbaar. Een genot voor de smaakpapillen dat keer op keer voldoening schenkt, en dat alles zonder gedoe. Easy toch?
Ook een restantje smaakt heel goed de volgende dag als lunch! 😉
Hollands eenpansgerecht
Een ultiem favoriet: bonen, aardappels, malse kip, knapperige spekjes – een feest van smaken en texturen. En je hoeft ook maar één pan te gebruiken! Weinig moeite en weinig afwas, lekker toch!
Equipment
- 1 grote pan wokpan
Ingrediënten
- 500 gram kipdijfilet in blokjes gemarineerd
- 400 gram haricoverts Blik of vriezer
- 700 gram mini krieltjes
- 250 gram spekreepjes
- 2 el olijfolie of bakboter
- Patat & friet kruiden naar wens
Instructies
- Verhit de olijfolie in de pan en voeg de krieltjes toe zodra de olijfolie goed verhit is. Bak de aardappeltjes ongeveer 20 minuten. Voeg eventueel meer boter of olijfolie toe zodat de krieltjes goed zacht worden.
- Voeg vervolgens de gemarineerde kip en spekjes toe en bak op hoog vuur mee, zodra de kip gaar is voeg je ook de (uitgelekte) bonen toe.
- Voeg kruiden naar wens toe en eetsmakelijk!