Marineer jij altijd je kip? Zelf vind ik het heerlijk om in de ochtend of een dag van ter voren mijn kip te snijden en lekker in de marinade te leggen. Knoflook zul je in veel recepten van mij tegenkomen, echt mijn favoriet. Wist je dat knoflook ook erg gezond is? Knoflook goed voor gezondheid door allicine: antioxidant, ontstekingsremmer. Helpt bloeddruk, cholesterol te reguleren en immuunsysteem te versterken, bevordert cardiovasculaire en immuungezondheid. Dus je kunt er nooit genoeg van eten!

Foto volgt binnenkort

Kookjoos kip marinade

De lekkerste kipmarinade als je het mij vraagt, ik heb deze ingrediënten standaard in huis zodat ik altijd mijn favoriete marinade kan maken. De hoeveelheid doe ik elke keer weer op de gok, ik heb voor jullie de hoeveelheden globaal opgeschreven, maar experimenteer er vooral mee!

Ingrediënten
  

  • 3 el sojasaus
  • 1 tl mosterd
  • 1 el paprikapoeder
  • 3 tn geperste knoflook of gehakte knoflook (Go-Tan)
  • beetje sambal
  • 3 el olijfolie
  • Uienpoeder
  • Gerookte paprikapoeder
  • Cayennepoeder

Instructies
 

  • Meng alles door elkaar en roer de kip erdoorheen, voor de beste smaak kun je het beste het een dag van ter voren maken. Wat vind jij van deze marinade? Laat het weten in de reacties!
Trefwoord Kip, Kookjoos, Marinade, Sojasaus

Gerelateerd bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept