Is stamppot iets voor in de winter? Wat vind jij? Iedereen denkt hier heel anders over. Zelf vind ik dat de classics wel echt winterkost zijn, maar er zijn veel frisse en zomerse variaties te vinden of zelf nog te verzinnen!
Zoals deze mediterrane stamppot met pesto en cherrytomaten, wat is jouw favoriete stamppot, laat het weten in de reacties!
Mediterrane Stamppot
Een keer iets anders, stamppot met pesto, roomkaas en cherrytomaten. Je kunt overal toch stamppot van maken? Ik vind van wel! Wat is jouw lekkerste recept? Deel hem in de reacties!
Ingrediënten
- 400 gram cherrytomaten
- 50 gram pijnboompitten
- 1 kg kruimige aardappelen
- 100 gram roomkaas
- 150 gram rucola
- 4 el groene pesto
- 125 gram spekreepjes
Instructies
- Verwarm de oven op 200 graden. Leg de cherrytomaten in een ovenschaal en besprenkel ze met olijfolie en bestrooi ze met een snuf zout. Rooster de tomaatjes in het midden van de oven gedurende 20 minuten, tot ze een beetje opengebarsten zijn.
- Rooster ondertussen de pijnboompitten tot ze een lichtbruine kleur hebben, zet de pijnboompitjes vervolgens opzij. Bak nu ook de spekjes licht krokant en laag deze even uitlekken op wat keukenpapier.
- Schil de aardappelen, zet ze op het vuur in een pan met een laagje water en een snufje zout. Kook ze gedurende 20 minuten totdat ze gaar zijn. Giet ze af en stamp ze fijn tot puree.
- Roer de roomkaas door de aardappelpuree en breng op smaak met peper en zout. Voeg de rucola en pesto toe en roer alles goed door.
- Schap de stamppot op de borden en verdeel de tomaatjes, spekjes en pijnboompitten over de borden. Je kunt ervoor kiezen om er nog een stukje vlees bij te serveren, ik heb op de foto kipworst erbij geserveerd. Eetsmakelijk!