Een dipje bij de chips is toch altijd een goed idee, het internet staat vol met de Mexicaanse dip met guacamole en vaak ook bonen. Nu zijn mijn huisgenoten niet zulke guacamole liefhebbers, dus tijd voor een andere variant!

Mexicaanse dip

Serving Size:
Een lekker bakje vol

Ingrediënten

  • 3 el Crème fraîche
  • 3 el Mayonaise
  • 3 el Verse roomkaas
  • 1/2 Sjalotje
  • 1 tomaat
  • 2 el salsadip
  • 1 el Chilisaus
  • Handje geraspte kaas

Instructies

  1. Meng de crème fraîche, mayonaise en roomkaas in een bakje.
  2. Snijd de sjalot zo fijn mogelijk en roer dit door het mengsel.
  3. Maak de laag glad en maak hier een laagje met de salsa over. Snijd de tomaat in vieren, haal het vruchtvlees eruit, snijd de tomaat in reepjes en vervolgens in kleine blokjes en verdeel deze over de salsa. Maak er nu een laagje chilisaus overheen.
  4. Bestrooi de gehele bovenkant royaal met kaas.
  5. De dip is het allerlekkerste wanneer je deze 2 uur van ter voren maakt en in de koelkast bewaard. De dip is lekker met tortillachips, net welke smaak je lekker vindt! Eetsmakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *