Wat zullen we vanavond nou weer eens eten? Dit is bij veel mensen een vraag welke elke dag weer voorkomt. Tip: maak aan het begin van de week een lijstje, zoek lekkere recepten en maak ook direct een boodschappenlijst. Dit scheelt je een hoop tijd om na te denken en heb je meer tijd voor andere dingen!
Eten jullie ook elke week pasta? Bij mij staat elke week wel pasta op het menu, maar het liefst wel elke keer weer een ander recept. Zo heb ik hier een heerlijk recept geschreven voor een verse pasta met roomsaus en zalm.

Tagliatelle met courgette met zalm
Ingrediënten
- 300 gram zalm
- 250 gram verse tagliatelle
- 3 tenen knoflook (gesnipperd)
- 1 ui (gesnipperd)
- 1 courgette (in kleine stukjes)
- 1 citroen
- 150 ml droge witte wijn
- 200 gram roomkaas
- Handje rucola
- Beetje dille
- Olijfolie om te bakken
- Zout, peper en chilipoeder
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de zalm mootjes in 20 minuten gaar.
- Breng water aan de kook met een bouillonblokje.
- Bak de fijne knoflook en ui in een wokpan met olie tot het glazig wordt. Voeg vervolgens de courgette toe aan de pan.
- Zodra het goed gaar gebakken is blus je het af met de wijn. Voeg dan de roomkaas toe en roer goed door. Laat eventjes pruttelen tot een sausje en voeg alle kruiden toe.
- Voeg aan de saus een beetje citroenrasp toe en de sap van een halve citroen.
- Kook de verse pasta gaar, serveer dit in een diep bord en serveer hierop de saus. Trek de zalm uit elkaar en verdeel dit over de borden. Maak de pasta af met een beetje rucola.
- Eetsmakelijk! 😇