Als er iets is waar wij hier thuis allemaal van smullen, dan is het wel een goedgevuld bord pasta pesto met malse kip. Een gerecht dat keer op keer op tafel verschijnt en waar we simpelweg geen genoeg van krijgen.

pasta

Pasta pesto met malse kip

Een heerlijk bordje met pasta pesto staat bij ons regelmatig op tafel, lekker, makkelijk en snel!
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 5 personen

Equipment

  • 1 wokpan

Ingrediënten
  

  • 500 gram kipdijfilet in stukjes gesneden
  • 500 gram pasta
  • 250 ml verse slagroom
  • 180 gram verse pesto kan ook uit een potje
  • 1 handje snoeptomaatjes in vieren gesneden
  • 1 ui fijn gesnipperd
  • 3 tenen knoflook fijngesneden of geperst
  • 1 Courgette fijn gesneden
  • 1 handje geroosterde pijnboompitten
  • 1 handje geraspte Parmezaanse kaas
  • Zout en peper naar wens
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Evt. sambal naar smaak

Instructies
 

  • Kook de pasta gaar zoals beschreven op de verpakking. Tip: voeg een blokje bouillon toe aan het pastawater. Zo krijg je pasta nog wat extra smaak!
  • Bak de fijn gesneden ui en de fijne knoflook in een beetje olijfolie in een grote pan. In deze kan komen straks al je ingrediënten samen met de pasta, je hebt dus wel wat ruimte nodig. Ik gebruik altijd een wokpan.
  • Zodra de knoflook en ui glazig is geworden voeg je de kip toe. Je hoeft de kip niet te marineren. Dit kan natuurlijk wel. Zelf kies ik altijd voor de Kookjoos kipmarinade. Deze marinade vind je hier. Bak de kip op hoogvuur bruin en gaar.
  • Voeg nu de fijngesneden courgette toe en bak deze mee.
  • Voeg nu de pesto en slagroom toe en roer goed door. Breng het aan de kook en laat goed inkoken, zodat je echt een saus-structuur krijgt. Je kunt hier ook nog een beetje sambal toevoegen voor wat extra pit!
  • Voeg de uitgelekte pasta toe aan de saus en roer goed door. Laat de saus nog even 3-5 minuten goed intrekken in de pasta, dit zorgt voor nog meer smaak. Je kunt ervoor kiezen om nu de tomaatjes toe te voegen, dit kan natuurlijk ook op je bord als je ze liever niet warm hebt.
  • Serveer de pasta in een diep bord en bestrooi met zout, peper, Parmezaanse kaas en pijnboompitten, eetsmakelijk!
Trefwoord Kip, Pasta, Pesto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept