Naar recept gaan

De skottelbraai van Cadac staat lekker de hele zomer buiten, thuis hadden ze zin aan risotto, tijd om wat te verzinnen! Ik heb gewoon gevraagd waar iedereen zin aan had, Chorizo, lente-ui, knoflook, kip en zo rolde daar dit heerlijke recept uit! Ik heb dit gerecht op de skottelbraai gemaakt in de paellapan. Hierdoor is mijn hoeveelheid van vocht meer dan gebruikelijk omdat dit sneller verdampt. Kijk altijd goed hoeveel vocht je nodig hebt en doe dit beetje voor beetje! Succes!

Heerlijke risotto met kip en chorizo van de skottelbraai

Je bent maar één pan nodig, ideaal toch? Je kunt er voor kiezen om je bouillon even aan de kook te brengen waardoor je toch een extra pan nodig bent. Met een cooker of heel heet water is het ook zo opgelost! Scheelt weer extra afwas! Trek altijd wel even wat tijd uit als je risotto gaat maken, alles moet nog gesneden worden en vervolgens moet je risotto nog goed het vocht opnemen, ik maakte dit op de skottelbraai. Mijn water verdampte vrij snel waardoor ik veel vocht nodig had en het ook wat langer duurde. Maak je het in de wok? Dan kun je waarschijnlijk minder water gebruiken en is het sneller klaar.
Bereidingstijd 1 uur 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 350 gram risotto
  • 300 gram kipdijfilet in stukjes gesneden
  • 200 gram chorizo in stukjes gesneden
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • 2 tl gerookte paprikapoeder Heb je dit niet? Laat je deze lekker achterwege!
  • 2 lente uitjes fijn gesneden
  • 3 tenen knoflook of meer!
  • 1 tot 2 liter groentebouillon
  • 150 ml droge witte wijn
  • 150 gram doperwten
  • 1 ui gesnipperd
  • Beetje Parmezaanse kaas, peterselie en citroen ter garnering dit zou je kunnen weglaten mocht je hier niet van houden
  • Zout en peper naar smaak
  • Olijfolie om in te bakken

Instructies
 

  • Verhit de olijfolie in de pan en bak de ui en knoflook glazig.
  • Voeg de kip en chorizo toe en bak lichtbruin.
  • Voeg de doperwten en paprikapoeder toe en roer goed door. Voeg vervolgens de risotto toe en zorg dat het goed glazig wordt en bak eventjes mee. Voeg eventueel nog een beetje olijfolie toe.
  • Blus het nu af met de witte wijn, roer goed door en blijf roeren tot het goed is ingetrokken. Nu kun je beetje voor beetje de bouillon toevoegen. Voeg een soeplepel vocht toe, zodra het vocht is ingetrokken herhaal je dit elke keer weer. Proef af en toe eventjes of je risotto al gaar is. Meestal heeft het zo'n 30-45 minuten nodig. Gezien het op de skottelbraai wat sneller kan verdampen heb ik ongeveer 2l water gebruikt en duurde dit ongeveer 60 minuten. In een wok heb je minder vocht nodig en zal het sneller gaan! Kwestie van proberen en proeven!
  • Zodra de risotto gaar is voeg je de lente-ui en eventueel gesneden peterselie toe en roer goed door, tijd om te serveren! Serveer de risotto met een beetje Parmezaanse kaas en een citroentje voor extra smaakbeleving!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept