
Eet jij vaak vis?
Vis eten? Zeker doen! Het zit boordevol goede dingen voor je lijf. Neem nu zalm, dé topper. Wat maakt het zo geweldig? Nou, het zit tjokvol vitamine D. Deze vitamine is als een superheld voor je botten, immuunsysteem en humeur. Het helpt je botten sterk te blijven, zorgt voor een blije afweer en houdt ontstekingen in toom. En wist je dat zalm je ook nog eens die belangrijke omega-3 vetzuren geeft? Die zijn als voer voor je hart en brein. Dus, vergeet vooral niet je wekelijkse visbehoefte binnen te krijgen!

Ontdek de smaakvolle weren van vis bij Vishandel Buitjes
Bij Vishandel Buitjes bestel ik graag online via vishandelbuitjes.nl. Het wordt zelfs gratis thuisbezorgd. Harm, helpt met keuzeadvies als je twijfelt. Zijn aanbod varieert van verse vis tot schaal- en schelpdieren, gerookte vis en meer. Hij deelt graag zijn kennis over vis met je. En als je zin hebt in een gezellig praatje over vis, is Harm er om te helpen. Kwaliteit en passie voor vis staan centraal bij Vishandel Buitjes!
Pasta spinazie, roomkaas met zalm
Ingrediënten
- 400 gram zalm
- 500 gram penne
- 1 ui gesnipperd
- 3 tn knoflook fijn gesnipperd
- 250 gram kastanje champignons in plakjes
- 400 gram spinazie (á la crème) uit de vriezer
- 200 gram Kruidenroomkaas
- 50 gram geroosterde pijnboompitten
- 1 tl sambal
- zout en peper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Bestrooi de vis met zout en peper en leg in een ovenschaal. Bak de zalm voor 20 minuten in de oven. Je kunt dit eventueel ook al eerder op de dag doen. Zodra de zalm gaar is, kun je hem met twee vorken uit elkaar plukken tot kleine stukjes.
- Kook ondertussen de pasta volgens verpakking en zet opzij.
- Verwarm een beetje olie of boter in de ruime pan en bak hier de ui en knoflook glazig in. Voeg vervolgens de fijngesneden champignons toe en bak gaar.
- Voeg de spinazie toe en roer dit tot een saus. Vervolgens voeg je de kruidenkaas toe en roer je dit goed mee. Voeg nu de sambal en zout en peper toe.
- Roer de zalm en pasta door de saus en verhit goed door. Serveer de pasta op een bord en strooi hier de pijnboompitten overheen, eetsmakelijk!
