Wat zullen we vanavond weer eens gaan eten? Er lagen nog gekruide varkenslapjes in de koelkast, overgebleven van de BBQ. Er was nog wortel over, wat zullen we eens maken? Dit heerlijke gerecht kwam er uit, ga jij hem ook snel maken? Ik had het snijwerk al eerder voorbereid waardoor ik tijdens het koken binnen 20 minuten klaar was, super! De wortel en ui heb ik door de mandoline gehaald waardoor ze extra dun gesneden worden, heb je deze niet? Geen probleem! Snijd je gewoon zo dun mogelijke plakjes, of anders hoe jij het lekker vindt!

Teriyaki Noodles met varkensreepjes

Lekkere maaltijd met veel groente, deze maaltijd staat zo op tafel!
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 1 el olijfolie
  • 4 gekookte eieren medium gekookt
  • 350 gram varkenfiletlapjes gekruid
  • 125 gram spekreepjes
  • 4 tenen knoflook gesnipperd
  • 1 chinese kool in fijne reepjes
  • 2 rode uien in dunne ringen
  • 4 wortels in dunne plakjes
  • 300-350 gram (wok)noodles
  • 240 ml teriyaki woksaus

Instructies
 

  • Breng een pan met een ruime hoeveelheid water aan de kook met twee kippenbouillonblokjes en bereid de noodles volgens verpakking.
  • Bak de ui en knoflook glazig in een beetje olijfolie en voeg de spekreepjes toe. Bak deze op hoog vuur mee. Voeg vervolgens de plakjes wortel en de fijne Chinese kool toe.
  • Bak in een andere pan de varkenslapjes even aan op hoog vuur, hoeft niet helemaal gaar. Snijdt deze vervolgens in reepjes en laat deze even rusten op een bord.
  • Voeg nu de noodles toe aan het groentemengsel samen met de varkensreepjes en teriyakisaus, roer goed door en verwarm door. Zodra alles goed gemengd is verwarm je het nog even door, leg de gepelde eieren er op en doe de deksel er op. Pas op dat het niet aanbrand.
  • Serveer de noodles eventueel met een beetje sambal voor de liefhebber of voeg nog wat zout en peper toe naar smaak, eetsmakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept